23. toukokuuta 2015

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen



Juhlat ovat ihania! Juhlat piristävät arkea ja aiheen juhlaan voi keksiä miltei mistä vain. Aloittamiset, päättämiset, kasvamiset ja saavuttamiset - kaikessa on syytä juhlaan. Juhliin kuuluu paljon tunteita: iloa, luopumista ja haikeutta. Kaikkea tätä mahtuu myös koko elämän kaareen. Elämä itsessään lieneekin se suurin juhlamme aihe. Mutta ennen kaikkea paljon onnea kaikille tämän kevään sankareille!  

Tässä yksi vaihtoehto kevään juhlapöytään suolaiseksi tarjottavaksi. Tein savupororullista kaksi eri versiota. Kummastakin ohjeesta saa noin 30 pientä suupalaa, jotka voi halutessaan kiinnittää tikulla. Rullat voi tehdä valmiiksi juhlia edeltävänä päivänä ja leikata paloiksi ennen tarjoilua. Helppo ja nopea tarjottava!



Savupororieskarullat



Versio 1

  • rieskaa (3 suorakaiteen muotoista levyä)
  • 100 g savuporopaistia hienonnettuna
  • ½ punasipuli hienonnettuna
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 - 2 rkl piparjuuritahnaa
  • silputtua persiljaa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Versio 2

  • rieskaa (3 suorakaiteen muotoista levyä)
  • 60 g kylmäsavupororouhetta
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 150 g ranskankermaa
  • silputtua ruohosipulia
  • hieman dijon-sinappia
  • suolaa
  • rouhittua rosepippuria


Kostuta rieskalevyjä tilkalla maitoa, niin ne eivät halkeile rullattaessa. Sekoita tahnaa varten kaikki aineet. Levitä tahna tasaisesti rieskalevyjen päälle. Rullaa ja säilytä pötköjä kylmässä kelmuun käärittynä tarjoiluun saakka. Leikkaa annospaloiksi.

Biisisuositus:  Vuokko Hovatta - Suvivirsi


2 kommenttia:

  1. Oi, teillä on hieno kylmä kylpyamme! Jokin vastaava pitää virittää ensi viikonlopuksi, juhlia pukkaa täälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökin aitan kätköistä voi löytyä uskomattoman hienoja aarteita. Onneksi oli säilytetty tämä vanha sinkkinen kypyamme. Oikein hauskoja juhlia teille!

      Poista