10. toukokuuta 2015

Ihanan mehevä kvinoasalaattiTänään sain nauttia täydellisestä aamiaisesta ja runsaasta äitienpäivälounaasta. Vieläkin on maha niin täynnä, että iltapalaksi tyydyn vain katselemaan kuvia aikaisemmin tekemistämme ruuista, joita ei ole vielä tullut saatettua eetteristä ulos. Tässä niistä yksi. Resepti löytyy Maku -lehden tämän vuoden kevätnumerosta 2/2015. Salaattiin ei tarvitse montaa ainesosaa, mutta se on kuitenkin täynnä makua. 

Äitienpäiväbuffetin alkuruuistakin mieleen jäivät parhaiten simppelit salaatit, joissa oli paljon makua. Tällaisia olivat mm. yrttimarinoitu salaatti uusista perunoista ja parsasta sekä salaatti, jossa oli savumozzarellaa ja mehustettua tomaattia. On se kumma, miten ruuasta puhuminen jo taas melkeinpä herättää nälän. Nyt en meinaa enää malttaa odottaa, että pääsen iltalukemiseksi pläräilemään tänään lahjaksi saamaani Henri Alénin ja Annukka Oksasen Vuoden keittokirjaa.

Ihanan mehevä kvinoasalaatti 

 • 3 paprikaa
 • 2 dl kvinoaa
 • 150g fetajuustoa
 • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
 • 1/4 dl sitruunamehua 


Puolita paprikat ja aseta ne kevyesti öljyttyyn uunivuokaan leikkauspinta alaspäin. Paahda 200 asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 20 minuuttia tai kunnes paprikat ovat selvästi mustuneet. Laita paprikat muovipussiin hetkeksi ja nylje kuoret jäähtyneistä paprikoista.

Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. 

Leikkaa paprikat paloiksi ja sekoita kvinoan joukkoon. Lisää murusteltu feta ja hienonnettu minttu. Kostuta sitruunamehulla.

Biisisuositus: Aki Sirkesalo - Äiti

2 kommenttia:

 1. Kvinoa on herkkua! Bongattiin kevätmessuilta Suomessa kasvatettua Rainingon luomutilan kvinoaa ja se oli kyllä aivan erityisen maukasta. Kannattaa etsiä, jos jostain tulisi vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos vinkistä! Suomessa viljeltyyn kvinoaan emme ole törmänneet, mutta varmasti sitä hankimme, jos tiellemme sattuu.

   Poista