13. toukokuuta 2015

Naudanliharullat parsalla



Palataan taas hetkeksi henkiseen kulinaariseen kotiimme Italiaan. Parsapostaukset saattavat monella jo valua ulos korvista, mutta tähän voi muutaman parsatangon vielä uhrata ilman yliannostuksen vaaraa. Meillä usein tehdyt italialaiset ruoat ovat enemmänkin italialaisen aterian väliruokia (primi), kuten pastoja ja risottoja, mutta kannattaa kokeilla myös herkullisia pääruokia. Kun naudanlihaleikkeen sisälle kääritään parmankinkkua, juustoa ja parsaa ei tälle lautaselle muuta lisuketta tarvita kuin pullo hyvää punaviiniä.


Naudanliharullat parsalla

(Involtini con asparagi, kahdelle)


  • 4 vihreää parsaa
  • 2 ohueksi nuijittua leikettä mureasta naudan sisäpaistista
  • 2 viipaletta prosciuttoa
  • 2-4 siivua fontinaa tai jotain muuta aromikasta edam-tyyppistä juustoa

  • vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita + 1 rkl oliiviöljyä
  • loraus marsalaviiniä ja parsan keitinvettä





Keitä parsoja suolatussa vedessä  2-3 minuuttia. Nosta ne kylmään veteen jäähtymään ja säästä hieman keitinvettä kastiketta varten.

Nuiji paistileikkeet ohuiksi, suolaa ja pippuroi ne kevyesti. Pinoa päälle viipale prosciuttoa, sitten juusto ja lopuksi kaksi parsatankoa. Rullaa leikkeet tiukasti ja sido puuvillanarulla.

Levitä vehnäjauhot lautaselle ja kierittele rullat niissä kauttaaltaan. Sulata paistinpannussa voi ja oliiviöljy ja paista rullia siinä keskilämmöllä kymmenen minuuttia välillä käännellen. Lorauta joukkoon marsala ja parsan keitinvettä ja keittele kunnes kastike hieman sakenee.

Poista rullista narut, laita tarjolle ja kaada kastike päälle.

Biisisuositus: Royals - Badge

2 kommenttia:

  1. Parsapostauksia ei voi olla liikaa. ;) Nam, näyttääpä hyvältä. Olen tehnyt joskus vähän samantapaisia kääryleitä kanasta, mut naudanlihahan käy näihin kans paremmin kuin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kana toimii kaikenlaisissa rullissa tosiaankin hyvin, pitääkin kokeilla seuraavaksi sitä. Ja onhan parsa niin hieno ruoka-aine, ettei siitä voi helposti yliannostusta saada.

      Poista