6. huhtikuuta 2015

Broilerinmaksacrostinit

Ohje on kirjasta "Mestarien vieraana" (Finckenberg - Karmavuo - Lihtonen)


Broilerinmaksacrostinit ovat käsittämättömän helppo ja herkullinen tapa aloittaa ateria. Kun keittiössä on vietetty pääruoan valmistamisen kanssa tunti jos toinenkin, silloin kaipaa nopeaa ja helposti valmistuvaa alkuruokaa. No, tämä on juuri sellainen. 

Tosin Rommirusinan hengästyttävän hienon pääsiäismuna postauksen luettuani, hieman hävettää mennä sieltä, mistä aita on matalin. Hänen pari viikkoa kestänyt munaprojektinsa on todella kunnianhimoinen osoitus siitä, mitä hullu innokas suhtautuminen ruokaan voi parhaimmillaan olla. Piponnosto!   


Broilerinmaksacrostinit



  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 - 2 varsisellerin vartta
  • öljyä
  • tuoretta tai kuivattua rosmariinia
  • tuoretta tai kuivattua timjamia
  • 300 g broilerinmaksaa (pakaste)
  • 2 cl punaviiniä
  • 3 cl konjakkia
  • suolaa ja mustapippuria
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 patonki
  • (lehtipersiljaa koristeluun)



Hienonna sipulit, porkkanat ja varsiselleri pieniksi kuutioiksi. Kuullottele niitä hetki öljyssä. Lisää pannulle sulatettu ja kuutioitu maksa ja yrtit. Paista kunnes maksa on lähes kypsää. Kaada viini ja konjakki maksojen päälle ja paista kunnes neste on haihtunut pois. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, mutta jätä seos kuitenkin hieman karkeaksi. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi.

Paahda patonkiviipaleet uunissa kauniin kullanruskeiksi. Levitä maksatahnaa patonkien päälle ja koristele tuoreella timjamilla tai lehtipersiljalla.

Biisisuositus: Blues Pills - High Class Woman



2 kommenttia:

  1. Oi nam, hyvältä näyttää! Minäkin meinaan siirtyä joksikin aikaa nyt näiden nopeasti valmistettavien ruokien pariin. :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kun joku muukin tekee jotain broilerinmaksasta! Se on ihan superherkkua ja todella edullista!

    VastaaPoista