5. helmikuuta 2014

Simppeli mutta mahtava Alfredo



Työpäivän ja  liikuntasuorituksen jälkeinen ilta, vain pieni hetki varattu ruoanlaitolle - se on siis pastapäivä taas. Nopea, yksinkertainen klassikko sopii loistavasti paikkaamaan liikunnalla saavutettua energiavajetta. Eihän safkablogaani voi liian hoikka olla, siitä voi uskottavuus kärsiä.

Tämä herkku kyllä sopisi arvokkaampiinkin tilanteisiin, vaikka yksinkertaisimmillaan alfredo koostuu vain pastasta, voista (sitä pitää olla tarpeeksi) ja parmesan-raasteesta (sitä myös). Me tuunasimme tietysti sitä hiukan ja toimme voin rinnalle raikkaan ulottuvuuden sitruunalla maustetulla kesäkurpitsalla. Aivan mahtava eväs, sanonpa vaan, jos seassa juoksentelevat kalorit eivät liikaa häiritse.

Fettuccine Alfredo kesäkurpitsalla ja sitruunalla

(Fettuccine alfredo con zucchini e limone)


  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kesäkurpitsa pitkittäin ohuelti siivutettuna
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa ja pippuria

  • 350 g fettuccini- tai tagliatellepastaa, tuoretta tai kuiva-sellaista
  • 200 g voita
  • 200 g raastettua parmesaania
  • vastarouhittua mustapippuria
  • (tuoretta oreganoa)

Lämmitä isossa kattilassa pastavesi kiehuvaksi ja lisää reilusti suolaa (2-3 rkl).

Raasta pienehköstä kesäkurpitsasta pitkittäin ohuita siivuja vaikkapa juustohöylällä. Freesaa niitä pannulla hetki oliiviöljyssä. Purista joukkoon sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä syrjään odottamaan.

Laita pasta kiehumaan ja kääntele sitä alussa muutaman kerran. Sulata voi paistinpannussa ja lisää hetken päästä joukkoon parmesaaniraaste. Valuta pasta kun se on juuri ja juuri al dente ja kaada pannulle kastikkeen päälle. Sekoita hyvin ja lisää kesäkurpitsat. Kääntele varovasti ja annostele lautasille. Raasta päälle vielä parmesaania, rouhi myllystä mustapippuria ja koristele tuoreella oreganolla.

4 kommenttia:

  1. Joskus on hyvä unohtaa ne kalorit ja nauttia ruoasta vaan. :-) Pasta on ihan parasta pikaruokaa, t.nimim juuri eilen söin. :-) Ja nyt rupesi tekemään mieli taas, kun näin tämän ohjeen. :-D

    VastaaPoista
  2. Nimenomaan, kokkaamisessa mennään aina maku edellä. Välillä voi käydä juoksemassa niin kovasti, etteivät kalorit pysy perässä. Kohta voi taas sitten syödä...

    VastaaPoista
  3. Ihan vi**sti voita! Vähempiki riittäis. Mutta omnomnom, kiitos tästä ja muistakin resepteistä!
    t. uusi fanisi Turusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos oletetaan, että tämä ohje on neljälle, eihän se tee kuin 50g voita per nenä! Kiitos kehuista, poikkea jatkossakin...

      Poista