14. helmikuuta 2014

Amorea ja AmaroneaRakkautta ensisiemauksella voi sanoa vain harvoista viineistä. Amarone kuitenkin vei sydämeni heti, no onneksi ei kuitenkaan jalkoja alta. Tosin muutama vuosi takaperin Helsingin Viinimessuilla nauttimani parisenttinen jotain erittäin laadukasta (ja arvokasta) Amaronea sai kyllä veret seisahtumaan. Miten täydellistä, miten ylevää voikaan tilkka juomaa olla! Niin kuin ystävät ja rakkaat ansaitsevat oman päivänsä, myös Amarone ansaitsee oman postauksensa.

Pari yleistä seikkaa Amaronesta on näin amatöörinkin hyvä tietää. Loppu tuleekin sitten fiilispohjalta. Amarone-viinit tulevat Valpolicellan alueelta koillis-Italiasta. Päärypäleinä käytetään corvinaa, rondinellaa ja molinaraa. Amaronea suositellaan nautittavaksi melko tuhtien ruokien ja juustojen kanssa, mutta kyllä sitä voi siemailla ihan seurustelujuomanakin. Mikäli haluat lukea tarkempia arvosteluja Amarone-viineistä, poikkea lukemassa Viinihullun päiväkirjaa täällä.

Harvinaista herkkuahan nämä nautiskeluhetket Amaronen seurassa ainakin meidän ruokakunnassa ovat. Tähän vaikuttaa Amaronen hinta, joka pyörii 20 euron ja 40 euron välissä. Osaltaan juuri epätavallinen poikkeaminen illallispöydässämme saa aina rakkauden tähän viiniin leimahtamaan uudestaan. Ja uskonkin elinikäiseen liittoon tässä kumppanuudessa.

2 kommenttia:

  1. Olen samoilla linjoilla, täysin. Näin ystävänpäivänä voisikin olla paikallaan hakea pullo amaronea. :-)

    VastaaPoista
  2. Ystävänpäivä ja amarone - mikä täyteläinen yhdistelmä :)

    VastaaPoista