8. helmikuuta 2014

Blogibileet ahneiden italialaisten kanssa




Pienen seurueen intiimeille blogisynttäreille (me ja perijätär) piti keksiä näköisemme ruoka. Italialaistahan se saisi olla, koska juuri saapasmaan keittiö innoitti meidät aikanaan syventymään ruoanlaiton saloihin tarkemmin. Muistui mieleen rakastamamme tv-kokkiohjelma Two Greedy Italians, jossa vanhat herrasmiehet Gennaro Contaldo (mm. Jamie Oliverin oppi-isä) ja Antonio Carluccio palasivat kypsässä iässä kiertämään Italiaa nähdäkseen, missä tilassa entisen kotimaan ruokakulttuuri on tänä päivänä. Alennusmyynnistä oli aikaisemmin löydetty Antonion kirja, joka mukavasti yhdisteli herkullisia reseptejä ja ooppera-aarioita. Tämä maanläheinen ohje on siitä kirjasta.

Siitä on nyt vuosi aikaa, kun aloitimme pitkän jahkailun jälkeen kirjoitella tänne talteen muutamia reseptejä ja kokkauskokemuksia. Vierähti vielä yli puoli vuotta, ennen kuin uskalsimme paljastaa blogimme myös hakukoneiden haisteltavaksi ja osallistua näihin jännittäviin blogilistoihin. On ollut mahtavaa syventyä tarkemmin kokeneempien blogaanien persoonallisiin postauksiin ja imeä vaikutteita sekä kokkauksen että bloggauksen innostavassa maailmassa.

Porsaankylkeä kikherneiden kera

(Costine di maiale con ceci)

  • 1 kg possunkylkeä
  • 2 tölkkiä kikherneitä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 6 valkosipulin kynttä viipaloituna
  • 2 sellerin vartta pilkottuina
  • 2 porkkanaa pilkottuina
  • 1 tölkki kuorittuja tomaatteja
  • 2 dl lihalientä
  • tuoretta basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria

Paloittele kylki luiden mukaan ja ruskista oliiviöljyssä kunnolla joka puolelta isossa padassa. Lisää joukkoon valkosipulit, sellerit ja porkkanat. Freesaa kasviksia hetki ja lisää tomaatit liemineen. Mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä lihoja noin 20 minuuttia. Lisää sekaan valutetut kikherneet ja lihaliemi. Hauduta kannen alla tunti kunnes liha irtoaa helposti luista. Lisää revitty basilika ja tarjoa maalaisleivän kanssa.




Viinisuositus juhlaan: Jokin Amarone (mielellään Zenato)

Biisisuositus: Samuli Putro - Elämä on juhla


5 kommenttia:

  1. Hei asiaa, ihan samoihin aikoihin ollaan oltu synnytyslaitoksella! Paljon onnea teillekin ja mahtavalle blogille!!

    PS. Tsiisus mikä juhlaherkku, vähän käy kateeks..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne pienokaiset nopeasti kehittyvät, saa nähdä milloin tulee uhmaikä.

      Poista
  2. Sama ohjelma oli meidänkin lemppari! Ja kirja löytyy hyllystä - meinataan käyttää sitä matkaoppaana ensi kesän Italian autoilureissulla. :) Ja Amaronea juotiin tänään myös. :D Italia <3 Onnittelut synttärisankarille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi taivas - Italiaan autoilemaan, nyt iski tänne kademieli! Hankkikaa vielä samanlainen kulkupeli kuin ahneilla herroilla, niin täällä menee varmasti pastat sekaisin.

      Poista
    2. Fiat 500:lla ois kyllä makeeta huristella siellä peltojen keskellä! Saatanneehan tuo olla vähän turhan romanttinen kuva todellisuudesta... :P

      Poista