26. joulukuuta 2014

Perhe liemessä ja ruusukaalit vaahterasiirapissa

Päätimme, että joulupukki käy meillä vielä tänäkin vuonna. Vaikka hänen onkin vierailtava 108 miljoonassa lapsiperheessä, eli aikaa jää ruhtinaallinen tuhannesosasekunti käyntiä kohti, oletimme että kuusivuotiaamme olisi onnellinen lyhyestäkin visiitistä. Onneksi saimme kuulla, että pukki oli varannut naapuriperheen kanssa audienssin tiettyyn aikaan, joten  saimme sovittua samaan yhteyteen lyhyen lahjojen jakotilaisuuden myös meidän kotiimme.

Veimme lahjasäkin lukolliseen ulkovarastoon, josta se olisi helpompi toimittaa kuusivuotiaan huomaamatta pukille. Sovimme naapurin kanssa lyhyestä hälytyssoitosta, kun Valkoparta vanha ukki saapuisi heille. Aaton aikataulu oli pitänyt puristaa kohtuullisen kireäksi, eli kaiken piti toimia saumattomasti ilman isompia yllätyksiä. Tunnelmallisen joulukirkon ja rentouttavan saunareissun jälkeen sovittu aika alkoi olla käsillä.

Hälytyssoitto tuli ja Kissa lähti lahjasäkkiä varastosta noutamaan. Hetken päästä hän palasi kalpeampana kuin sen kuuluisan kalkkilaivan kapteeni. Syntyi kollektiivinen paniikki, kun hän hätäisellä äänellä raportoi varaston avaimien mystisesti kadonneen. Mielessäni pyöri nopeutettu filmin pätkä, jossa hölmistynyt joulupukki seisoo tyhjin käsin oviaukossa ja innostunut perijättäremme etsii katseellaan olematonta lahjasäkkiä. Olisi kuultu valikoima hätäisesti keksittyjä selityksiä kun Petteristä olisi tehty syntipukki ja joulu olisi peruuttamattomasti pilalla.

Kaikki taskut tutkittuaan Kissa ryntäsi takaisin pihalle ja minä työkalupakin luokse. Mukanani sekalainen valikoima hohtimia, vasaroita ja talttoja pinkaisin minäkin ulos, jossa törmäsin huojentuneeseen puolisooni. Avaimet olivat löytyneet lumihangesta, jossa ne olivat odottaneet muutaman tunnin ajan, kun kävimme kirkossa ja saunassa. Onneksi tänä jouluna ei satanut paljoa lunta.Ruusukaalit vaahterasiirapissa


 • 1 rasia ruusukaaleja (300 g)
 • 2 rkl voita
 • ½ dl vaahterasiirappia
 • 2 rkl kuivattuja karpaloita
 • rouhittua mustapippuria
 • 50 g kevyesti rouhittuja hasselpähkinöitä


Leikkaa ruusukaaleista kannat ja uloimmat lehdet pois. Keitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta hyvin. Sulata voi paistinpannussa ja paista ruusukaaleihin mukava väri. Lisää vaahterasiirappi ja karpalot. Hauduta hetki ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita tarjolle ja ripottele päälle rouhitut hasselpähkinät.

Loppu hyvin, joulu hyvin, ja ohje on uusimmasta Maku-lehdestä.

2 kommenttia:

 1. Huhhuh, onneksi tarinalla oli onnellinen loppu! Rauhallisempaa loppuvuotta siis teillepäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee ottaa varman päälle ja unohtaa kaikki räjähteet uudenvuoden vastaanotolta...

   Poista