23. marraskuuta 2014

Valkoviinissä ja sitruunamehussa keitetty juuripersiljaJuuripersilja on aikaisemmin osannut piiloutua minulta heavy-osaston tutumpien ryytikasvien joukkoon. Harmi, sillä sehän osoittautuikin oikein luonteikkaaksi herkuksi. Se on yksi kolmesta persiljalajikkeesta ja muistuttaa ulkonäöltään eniten palsternakkaa. Maku lähentelee hieman juuriselleriä ja on jopa hallitsevankin voimakas. Nyt osasin sitä kuitenkin etsiä, kun Roland Perssonin Juuri kuten haluatte - kirjan juuripersiljaresepti oli valikoitunut Kissan vintagekyljysten lisukkeeksi. 

Juurekset jäävät helposti aterialla lisukkeiden rooliin, mutta niihinkin kannattaisi paneutua samalla intohimolla kuin pääraaka-aineeseen. Niistä jokaisella on oma hieno karaktäärinsä, jonka löytämisestä ja korostamisesta voisikin tehdä vaikkapa loppuvuoden mission.

Tämän reseptin hapokkuus korostaa juurisellerin tiukkuutta, joten parhaiten se toimii luonteikkaan pääraaka-aineen kaverina.


Valkoviinissä ja sitruunamehussa keitetty juuripersilja


 • ½ kg juuripersiljaa
 • 1 luomusitruuna
 • 1 dl valkoviiniä
 • 1 dl oliiviöljyä

Kuori juuripersiljat. Halkaise pitkittäin pienet puolikkaiksi, isommat neljään osaan ja pistä kattilaan. Raasta päälle sitruunankuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Kaada sekaan valkoviini ja oliiviöljy. Keittele hiljakseen, kunnes juuripersiljat ovat kypsiä, mutta eivät liian pehmeitä. Tarjoa lihan tai kalan lisukkeena.Biisisuositus: The Flaming Lips - She Don´t Use Jelly

6 kommenttia:

 1. Kappas! En ollut tällaisesta juuripersiljan kypsennys- ja maustamistavasta kuullutkaan, mutta kuullostaa ehdottomasti kokeilun arvoiselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, maku on todella tiivis ja aromikas.

   Poista
 2. Kiva, kun muistutit juuripersiljan olemassaolosta! Sitä ja mustajuurta tulee käytettyä liian harvoin... Mahtava juuripersiljakynttilä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustajuurta ei ole tullut käytettyä vuosiin, siitäpä seuraava projekti! Kynttilä oli kissan kujeita...

   Poista
 3. Wau! Teiltä löytyy ehtymätön varasto uusia hyviä lisukeideoita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teiltä pitäisi varastaa pääruokia, huippukamaa tulee jatkuvasti ;)

   Poista