21. marraskuuta 2014

Makealla tielläRocky Roadin valmistaminen on oikeasti niin nopeaa ja helppoa, että lapsikin sen osaa. Meidänkin pikkukokki tykkää osallistua tämän herkun tekoon - syömisestä nyt puhumattakaan. Pikkukokin kunniatehtäväksi on muodostunut vaahtokarkkien leikkaaminen saksilla. Tämä sujuukin jo vankalla ammattitaidolla ja palkaksi riittää omien luomusten syöminen.  

Meillä Rocky Road tehdään mahdollisimman simppelisti. Suklaa sulatetaan mikrossa, ei kattilassa voin tai kondensoidun maidon kanssa. Herkkuhan on myös siitä mainio, että suklaan joukkoon voi heittää mukaan juuri sitä, mistä itse pitää: vaahtokarkkeja, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, keksin paloja, lakuja. Omaksi suosikiksi on noussut pakastekuivatut mansikat, joita saa ainakin Punnitse ja Säästä myymälöistä. Ja koska en ole yltiöpäisen makean ystävä, suolatut pähkinät tasapainottavat liikaa makeutta. 

Entä sitten suklaa - tummaa, vaaleaa vai siltä väliltä? Oma mieltymys ratkaisee tässäkin. Minä tykkään yleensä tummasta suklaasta, mutta vaihtelunhalu pakotti valitsemaan tällä kertaa vaaleaa, ja priimaa tuli näinkin.

Ainoa huono puoli näissä on, että herkkupalojen jähmettyminen jääkaapissa vie pari tuntia. Seuraavan kerran taidankin tyrkätä seoksen pakastimeen. Vai pitäisiköhän ostaa näitä varten pikapakastin tai nestemäistä typpeä? Jahas, tässä vaiheessa Australian Masterchef kauden seuraamista ei näköjään voi välttyä seuraamuksilta...


Rocky Road

  • 200 g suklaata
  • vaahtokarkkeja
  • suolattuja cashew pähkinöitä 
  • pakastekuivattuja mansikoita 


Sulata suklaa mikrossa ja pilko muut ainesosat sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kaikki keskenään ja levitä leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan tai rasiaan. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.Biisisuositus: Canned Heat - On The Road Again

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti