24. syyskuuta 2014

Suussasulava clafoutis luumuista



Clafoutis on melkein kuin pannukakku ranskalaisittain! Vaikka leivonnainen on elegantti ja hienostunut, on se yhtä helppo tehdä kuin meikäläisten pannari. Älä siis säikähdä soinnillista nimeä tai ranskalaista keittotaitoa, vaan pyöräytä vaihteeksi hivenen erilainen pannukakku. Lopputulos on silkinpehmeää ja suussasulavaa. Useimmiten alkuperäisissä ohjeissa on käytetty kirsikoita. Jos olet kuten sadun kettu, etkä välitä noukkia puista happamia makuja, laita täytteeseen makeita hedelmiä. 


Clafoutis luumuista

  • halkaistuja luumuja, kivet poistettuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 0,75 dl ruskeaa ruokokidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 1 1/4 dl jauhoja 

Vispaa kerma ja munat sekaisin. Lisää jäähtynyt, sulatettu voi ja sokerit taikinaan. Kun sokerit ovat liuonneet seokseen, lisää hyppysellinen kardemummaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Vispaa niin kauan, että lopputulos on silkinpehmeä eikä taikinassa ole jauhopaukkuja.  

Voitele valurautapannu kevyesti. Kaada taikina pannulle ja upota luumun puolikkaat taikinaan. 

Paista 175 asteisessa uunissa 35 - 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea eikä taikina enää tartu hammastikkuun kokeiltaessa. Siivilöi hieman jäähtyneen pannukakun pinnalle tomusokeria.     

Niin pehmeää! C'est délicieux!

Biisisuositus: Santana feat. Rob Thomas - Smooth


2 kommenttia:

  1. Onnittelut kivasta (melkein ) suomennoksesta, toivoo nimimerkki "mämmin" ystävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Le mammie on myös hyvää, ainakin kerran vuodessa.

      Poista