3. toukokuuta 2014

Tulta munille remix!



En ole koskaan ymmärtänyt sanontaa "Jos se ei ole rikki, sitä ei kannata korjata". Miksei muka! Hyvääkin kannattaa yrittää vielä tuunata, siitähän voi tulla vieläkin parempaa. Niin kävi ainakin tässä tapauksessa. Yksi luottoresepteistämme, "Tulta munille" sai lihaa luiden ympärille, ja tuloksena oli uusi klassikko. Kananmunia ja raakamakkaraa lievästi tulisessa tomaattisoosissa, päälle vielä kolmen juuston huntu. Jo paperillakin on selvää, että tässä kombinaatiossa riittää makuja. Kyytipojaksi vielä kahdeksan euron tomaattipunkkujen kunkku, ja argggh! Jos pidät tulisesta, lisää vielä vähän lisää peperoncinoa ja BURN...

P.S. Rommirusina, olet pastapostauksen velkaa!  

Tulta munille remix!


  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2-3 mausteista sianlihaista raakamakkaraa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 punaista paprikaa pilkottuina
  • 3 peperoncinoa (kuivattua chiliä) murskattuna
  • 5 valkosipulin kynttä hienonnettuina
  •  1 tl chilijauhetta
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 prk (400g) kuorittuja tomaatteja (Mutti San Marzano)
  • kourallinen basilikan lehtiä
  • suolaa ja pippuria
  • 4 kananmunaa
  • 100 g ricottajuustoa
  • 75 g raastettua cheddaria
  • 50 g raastettua parmesaania

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista raakamakkaroista kuori ja kumoa ne keskikuumalle paistinpannulle. Paista oliiviöljyssä muutama minuutti niitä samalla lastalla murentaen. Lisää sipuli, paprika, valkosipuli ja peperoncino. Viiden minuutin jälkeen lisää chilijauhe, savupaprika ja timjami. Pyörittele minuutti. Lisää tölkkitomaatit liemineen ja silputtu basilika. Mausta suolalla ja pippurilla. Keittele 20 minuuttia kannen alla.

Kaada sakea kastike uunivuokaan ja tee siihen neljä kuoppaa. Riko kananmunat kuoppiin ja levitä ricotta kananmunien ympärille. Ripottele juustoraasteet päälle ja siirrä koko komeus uuniin. Paista 15 minuuttia niin, että kananmunat hyytyvät hieman ja juusto ruskistuu kauniisti.



Viinisuositus: Feudi di San Marzano Primitivo, Italia

Biisisuositus: Deep Purple - Burn



2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, Purplea, rock on! :D Loistavan kuuloinen resepti, menee takuulla testiin. Näinhän meillä taisi diili olla, pitääpä ryhtyä miettimään pastapostausta. :)

    VastaaPoista
  2. Purple, Sabbath ja Zeppelin, siinäpä genren kerma. Odotellaan postausta vesi kielellä.(Ei paineita, heh heh)

    VastaaPoista