12. maaliskuuta 2014

Suklaavaahtoa vadelmien kera



Maukas, helppo ja kevyt jälkkäri - kuulostaa liian hyvälle ollakseen totta. Gino D'Acampo on kuitenkin sellaisen ohjeen kehitellyt, ja nyt haluan esitellä sen myös muille tällaisia reseptejä kaipaaville. Maltan tuskin odottaa ensi kesään, kun pakastevadelmat voi korvata tuoreilla ja mehukkailla marjoilla. Hyvää oli näinkin! Ohjeesta riittää kolmelle nautinnonhaluiselle aterian täydelliseksi lopuksi.

Suklaavaahtoa vadelmien kera

  • 100 g tummaa laadukasta suklaata
  • 2 kananmunaa
  • ½ appelsiinin mehu ja kuori sekä muutama kuorisuikale koristeluun
  • 100 g kotimaisia pakastettuja vadelmia

Sulata suklaa vesihauteessa ja laita se hetkeksi sivuun jäähtymään. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisten joukkoon appelsiinin kuoriraaste sekä mehu ja vatkaa parin minuutin ajan kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Kääntele sulatettu suklaa keltuaisvaahdon joukkoon. Sekoita varovasti joukkoon myös valkuaisvaahto.

Jaa jäiset vadelmat tarjoilumaljojen pohjalle. Kaada suklaavaahto vadelmien päälle. Peitä annokset kelmulla ja laita jääkaappiin 3 tunniksi. Viimeistele annokset vadelmilla ja appelsiinin kuorisuikaleilla.

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Sievä on blogisikin, kävin nyt katsomassa sitä ensimmäistä kertaa. Ihania pastareseptejä (=intohimomme), blogisi meni heti seurantaan.

      Poista
    2. Oi kiitos! :) On aina kiva löytää uusia "blogikavereita". Itse tykkään teidän blogissa tietty noista mahtavista ruokajutuista mutta erityisesti tuosta musahommasta. Saako teille esittää biisitoiveita? ;)

      Poista
    3. Ai niin kuin tyyliin "soittakaa Paranoid!" ;) Totta kai saa esittää, mutta vaihtarina tulee pastapostaustoive :)

      Poista
    4. Jotain siihen suuntaan joo. ;) Ettei sattuis levykokoelmista löytymään Deep Purplea? Ihan mikä vaan biisi kelpais, "Lazy" (lähipizzerian kautta?), "Burn" (grilli tulille?), "Sometimes I feel like screaming" (lohturuokaa?). Jos Stormbringeristä jotain keksitte niin lupaan kaksi pastapostausta. ;)

      Poista
  2. Kaunis setti! Minullakin on suklaa ja vadelmat pyörineet mielessä, on niin klassisen hyvä kombo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kombo onkin, kuten myös esim. appelsiini ja suklaa tai kinuski ja puolukka!

      Poista
  3. Oi mikä herkkujen herkku! Itse arastelen hieman munien käyttämistä ilman kypsentämistä, ja siitä syystä saattaisi jäädä minulta kokeilematta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, että säilyttämistä jälkkäri ei kestä juuri raakojen munien vuoksi. Suositus on, että pitäisi syödä 48 h aikana. Tosin oli kyllä niin hyvää, että eipä siitä säilytettävää jäänyt :)

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista