19. maaliskuuta 2014

Kahden kaalin pasta



Tuo söpö pikku pallero, ruusukaali, on hypännyt ostoskärryihimme varsin usein viimeisen vuoden aikana. Useimmiten tämä terveellinen vihannes on jäänyt meillä herkullisuudestaan huolimatta sivuosan esittäjäksi, mutta nyt teki mieli kokeilla kuinka se pärjäisi pastan kanssa. Valmiita reseptejä ei montaa selaimesta löytynyt, joten olisi jälleen lievän säveltämisen aika. 

Pekoni on ruusukaalin hyvä kaveri, joten siitä on hyvä lähteä liikkeelle. Kermaa emme mielellämme pastaruoissa käytä, mutta ruusukaalin helposti tiukahko maku vaatii hieman pehmennystä. Tilkka siis sitä lopuksi sallittakoon. Ja jotta terveellisyysbarometri edes joten kuten pysyisi balanssissa, lisätään mukaan toista terveellistä kaalikasvia, eli parsakaalia.







Kahden kaalin pasta



  • 350 g pennepastaa
  • oliiviöljyä
  • 100 g pekonia
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuina
  • 200 g ruusukaalia
  • iso parsakaali
  • 1 rkl tummaa balsamicoa
  • ½ - 1 dl pastan keitinvettä
  • loraus kermaa
  • liraus sitruunan mehua
  • tuoretta persiljaa

Laita kattilallinen pastavettä kiehumaan (pastavettä saa kaupasta litran tölkeissä). Leikkaa ruusukaaleista varovasti kannat pois, kuori uloimmat lehdet ja puolita ruusukaalit. Leikkaa parsakaalista kukinnot irti. Kannan voit pilkkoa pieniksi ja laittaa mukaan jos haluat. Hienonna valkosipulit ja siivuta pekoni (aprillipäivä ei ollutkaan ihan vielä).

Lämmitä iso paistinpannu keskilämmöllä ja kaada muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä pohjalle. Kumoa pannulle pekoni ja valkosipuli. Ruskista hetki. Lisää ruusukaalit pannulle leikkauspuoli alaspäin ja kypsyttele hiljalleen pari minuuttia.

Kun vesi kiehuu kunnolla, lisää pari ruokalusikallista suolaa ja pasta. Hämmennä muutaman kerran ja palaa pannun ääreen. Lisää pannulle balsamico ja jatka varovasti kypsyttelyä. Voit lisätä myös pastan keitinvettä ruokalusikallisen kerrallaan, jos ruusukaalit näyttävät liian kuivilta. Seuraavaksi kumoa joukkoon parsakaalin kukinnot (ja kantapalat). 

Kun pastan keittoajasta on jäljellä pari minuuttia, lorauta pannulle kerma ja sitruunamehu. Nestettä on oltava riitävästi, jotta pasta saa imeä vielä makua kastikkeesta. Kun pasta on juuri ja juuri kypsää, valuta se siivilässä ja kaada pannulle kastikkeen joukkoon. Kääntele kunnolla, leikkaa päälle tuoretta persiljaa ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti