23. maaliskuuta 2014

Lempeä lähtö sunnuntaipäivään



Sunnuntain aamiaiset tuppaavat usein venähtämään lähelle lounasaikaa, joten orastava nälkä on tyydytettävä muullakin kuin palasella leipää ja kahvikupposella. Munakas on tällöin täydellinen idea! Varsinkin, kun sen voi loihtia milloin mistäkin, mitä nyt sattuu jääkaapista löytymään. Tällä kertaa mieleni alkoi tekemään perunamunakasta tortilla españolan tyyliin.

Tulipa muuten mieleeni, että miten kätevä mandoliini olisikaan tässä! Enkä nyt tarkoita, että Pöllön pitäisi vaihtaa Gibsoninsa 8-kieliseen!

Perunamunakas espanjalaisittain


  • 3 isoa perunaa
  • 1 pieni sipuli
  • oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 4 munaa
  • suolaa
  • hiukan rosmariinia

Viipaloi kuoritut perunat ja sipuli hyvin ohuiksi siivuiksi. Kuumenna reilusti (oikeasti!) oliiviöljyä pannulla. Paista perunoita ja sipulia kannen alla kunnes perunat ovat täysin kypsiä. Kääntele välillä ja mausta suolalla sekä savupaprikalla. 

Vispaa munat kulhossa. Valuta perunaseoksesta öljy (säästä se munakkaan paistamista varten). Kippaa perunat munien joukkoon ja sekoita. Mausta suolalla, hienonnetulla valkosipulilla ja tuoreella rosmariinilla. 

Kumoa munakasseos lämmitetylle pannulle, jossa on öljyä. Kypsennä keskilämmöllä kunnes munakas on kiinteä ja valmis käännettäväksi. Käännä paistinpannu ylösalaisin lautasen avulla niin että munakkaan pohja on nyt päällimmäisenä. Valuta munakas pannulle vielä muutamaksi minuutiksi kypsymään myös toiselta puolelta.



Biisisuositus: Hector - Mandoliinimies



6 kommenttia:

  1. Minulla on sellainen oikein halpissiivutin, silläkin menee kyllä peruna ohuiksi viipaleiksi. Haaveilen kyllä tällaisesta: http://eiring.fi/shop/index.php/2012-40.html saan luultavasti jatkaakin haaveilua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, onpas hieno vekotin! "Täydellinen lahja esim. isälle" - tuolla hinnalla saa kyllä isukille aika monet kalsongit hankittua :D

      Poista
  2. Aah! Tämä on varmasti ihanaa brunssiruokaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja siitäkin hyvä, että maistuu myös kylmänä! Kätevä ottaa mukaan vaikka piknikille...

      Poista
  3. Onpas hyvännäköinen munakas. :) Mandoliini on kyllä kätevä kapistus, minulla on semmoinen perusjeesversio omassa kaapissa. Olen tietty onnistunut muutaman kerran silpomaan sormenikin sillä kapistuksella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä varmasti ois kätevä, mutta uskaltaisikohan näin tapaturma-altista päästää semmoisen lähelle :)

      Poista