18. tammikuuta 2014

Tomaateilla täytetty nieriä



Kala viihtyy pöydässämme aivan liian harvoin. En tiedä miksi, emme me sitä huonosti kohtele. Se ei edes vie paljon aikaamme, makaa tyytyväisenä puoli tuntia uunissa ja täyttää vatsamme. Ja maistuu hyvältä. Myös pikku M:lle. Sen pyöreät rasvahapot tuntuvat tehoavan kaikenlaisiin vaivoihin. 

Pitäisi käydä kalassa useammin.

Tomaateilla täytetty nieriä


  • 1 nieriä
  • terttukirsikkatomaatteja
  • tuore timjamipuska
  • kourallinen kuivattuja karpaloita
  • oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

Väännä uuni lämpiämään 190 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa kala. Suolaa ja pippuroi joka puolelta. Asettele se kalankokoiseen uunivuokaan ja tunge vatsaan paloiteltuja tomaatteja, kuivattuja karpaloita ja avokätisesti timajaminoksia. Vuoraa vuoka tomaateilla ja timjamilla. Valuta päälle oliiviöljyä ja paista uunissa puolisen tuntia. 


2 kommenttia:

  1. En ole koskaan valmistanut kalaa näin kokonaisena, näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäs tämän helpompaa, kunhan ei tule kiistaa siitä, kuka saa syödä silmät.

      Poista