22. tammikuuta 2014

Easy - Neljän minuutin salaattiToisinaan sohvannurkka kutsuu enemmän kuin keittiön vempaimet. Eikä aina ole aikaakaan valmistaa syötävää pitkän kaavan mukaan. Kurnivat vatsamme kuitenkin vaativat muonaa, ja mieluiten silmänräpäyksessä. Tähän pulmaan on olemassa yksinkertainen resepti, joka on rantautunut keittiöömme ystävältä, joka puolestaan on saanut sen ystävältään jne. Suusta suuhun kulkeutuvat ohjeet ovatkin usein niitä arjen suosikkeja, sillä jokinhan niissä on, että niistä puhutaan kahvitauoilla ja jumppatuntien jälkeen. Neljä raaka-ainetta, neljä minuuttia ja tämä ateria on valmis. Tarjoile välipalaksi, lounaaksi tai iltapalaksi.

Neljän minuutin salaatti

 • jääsalaattia 
 • punasipulia viipaloituna
 • tölkki tonnikalaa currymajoneesikastikkeessa
 • 250 g tuorepasta tortelliineja (esim. juustolla täytettyjä) 
 • (oliiviöljyä)

Laita pastavesi kiehumaan. Veden kiehuessa huuhtele salaatti ja viipaloi punasipuli. Keitä pasta ohjeen mukaan. Sekoita kattilassa valutettu pasta, tonnikala kastikkeineen sekä punasipulit. Asettele salaatti laakealle vadille ja lämmin pastaseos päälle. Lorauta halutessasi oliiviöljyä pinnalle.

Biisisuositus: Faith No More - Easy

2 kommenttia:

 1. Tällaiset reseptit ovat tervetulleita arkipäivinä!
  Itse sorruin tällä viikolla ostamaan valmis wok-kastikkeita. En ole tosin vielä käyttänyt...

  VastaaPoista
 2. Harvoinhan noita eineksiä tulee kuitenkaan ostettua, mutta ei sekään liene kuolemansyntiin verrattavissa oleva synti sortua joskus niiden käyttöön :)

  VastaaPoista