19. tammikuuta 2014

Makkara-papupata



Tässäpä on täydellinen talviruoka. Olemme tehneet tätä makkarapataa usean vuoden ajan, enimmäkseen salsicciasta, mutta muutkin rouheat makkarat käyvät hyvin. Tällä kertaa käytimme hirvibalkania, ja priimaa tuppasi taas tulemaan. Alkuperäinen ohje on Gino D'acampon kirjasta "Fantastico!  Modernia italialaista ruokaa".

Makkara-papupata

  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 3 sipulia
  • 2 porkkanaa pilkottuna
  • paketti pekonia
  • 500 g raakamakkaraa tai muuta mausteista makkaraa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl punaviiniä
  • 50 g tomaattipyrettä
  • 4 dl lihalientä
  • 4 laakerinlehteä
  • 100 g mustia oliiveja
  • 400 g tölkki cannelliinipapuja
  • 200 g herkkusieniä
  • suolaa ja pippuria

Lohko sipulit ja porkkanat rouheiksi paloiksi. Kaada oliiviöljy kannellisen padan (ota ensin kansi pois) pohjalle ja paista siinä sipuleita ja porkkanoita pari minuuttia. Lisää pilkottu pekoni ja makkara ja kääntele kolme minuuttia. Lisää jauhot, ruskista sekoitellen hetki ja kaada mukaan punaviini. Anna alkoholin kiehahtaa taivaan tuuliin.

Mukauta joukkoon tomaattipyre, lihaliemi, laakerinlehdet, oliivit ja puolitetut herkkusienet. Mausta pippurilla ja tarpeen mukaan suolalla. Peitä kannella ja kypsennä liedellä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen puolisen tuntia, kunnes porkkanat ovat juuri kypsiä. Hyvä maalaisleipä on sopiva pari tällekin pataruoalle.

Biisisuositus: Johnny Winter - Rock and Roll Hootchie Koo


4 kommenttia:

  1. Ihan samaa ohjetta vilkuilin, mutta päädyin toiseen ohjeeseen makkarapakettini kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotellaan kuumeisesti versiotasi, jospa se syrjäyttäisi tämän makkarapatojemme ykköspaikalta.

      Poista
  2. Löysin tänne vastavierailulle. :-) Onkos tänään ollut joku yleinen makkarapäivä, kun meilläkin syötiin tänään makkaraa. ;-D Tosin ihan vain paistettuna, kasvismoussakan kanssa.

    Hyvä ohje, kokeilen ehdottomasti. Makkara on mun lempparia, ja mieskin on onneksi oppinut sitä syömään, kun tarpeeksi kauan olen tuputtanut. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritettiin elää alkuvuosi enemmän kasvis- ja kalapainotteisesti, mutta eihän makkaranhimoa voi loputtomiin vastustaa :)

      Poista