14. joulukuuta 2013

Nuudelisalaatti pelasti stressaantuneen kokin



Jouluruokien suunnittelussa ja tekemisessä riittää askaretta. Siksi tuohon suururakkaan valmistautuessa on hyvä ottaa jokunen ilta keittössä vähän kevyemmin. Nuudelisalaatit ovat nopeatekoisia ja ruokaisia aterioita. Ajoituksenkaan kanssa ei tarvitse liikaa stressata. Ne voit nauttia lämpimänä, haaleana tai kylmänä, kun muut askareet on tehty ja heittäytyä sohvalle katsomaan taas jotain uutta kokkausohjelmaa.

Aineksia voit vaihdella jääkaapin sisällön mukaan. Tärkeintä on makuisa kastike ja vaihtelevat rakenteet.

Nuudelisalaatti


  • 2 kiekkoa munanuudeita
  • muutama siivu pekonia
  • 150 g siitakesieniä
  • 1 punainen tuore chili
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 150 g keitettyjä katkarapuja tai äyriäissekoitusta
  • punainen paprika
  • nippu tuoretta korianteria

Kastike
  • 3 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • peukalonpään kokoinen pala raastettua inkivääriä
  • 1 limen mehu



Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Hienonna pekoni kylmälle pannulle ja laita lämpiämään keskilämmölle. 



Kun pekoni on hieman kypsynyt, lisää joukkoon hienonnetut chili, valkosipuli ja sienet. Paistele keskilämmöllä viitisen minuuttia ja kaada mukaan veden elävät. Kääntele hetki ja ota pannu liedeltä.



Suikaloi paprika ja sekoita kaikki ainekset nuudeleitten joukkoon. Kaada päälle kastike ja pyöräytä maut kunnolla sekaisin. Lopuksi hienonna päälle tuoretta korianteria.

Nauti kivennäisveden tai oluen seurana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti