4. marraskuuta 2013

Purit ja kikherneraita



Puri resepti on napattu ihanan autenttista intialaista ruokaa tarjoilevasta Garam Masala -blogista. Sieltä on löytynyt myös blogissamme aikaisemmin postattu ja hyväksi todettu Naan leivän ohje. Garam Masala ei pettänyt taaskaan! 

Puri

  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • noin 1 dl kylmää vettä
  • suolaa
  • öljyä

Sekoita jauhojen joukkoon hivenen suolaa. Lisää vettä vähän kerrallaan samalla taikinaa vaivaten. Painele nyrkillä kunnes taikina on kimmoisaa ja sopivan jämäkkää. Voit lisätä hieman öljyä, jotta taikina on helpompi käsitellä. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se kahdeksaan osaan. Pyörittele taikinasta pallot ja litistä ne littanoiksi leipäsiksi. Levitä alustalle hieman öljyä ja kauli taikinasta ohuita, pyöreitä leipiä. Kääntele leipiä välillä ja kauli molemmin puolin.

Kuumenna syvässä pannussa tarpeeksi öljyä leipien uppopaistamista varten. Kokeile öljyn kuumuutta pienellä palasella taikinaa. Kun taikina ruskistuu nopeasti, se on valmista leipien paistoa varten. Paista leipiä noin 10 sekuntia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Paina paistamisen aikana leipiä varovasti rasvan alle. Nosta valmiit leivät reikäkauhalla talouspaperin tai pyyhkeen päälle kuivumaan. Laita pyyhkeen sisällä ilmatiiviseen rasiaan odottamaan tarjoilua tai tarjoile heti.


Kikherneraita

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • ½ tölkillistä kypsiä kikherneitä  
  • ½ tl jeeraa
  • ½ tl garam masala mausteseosta
  • tuoretta korianteria hienonnettuna
  • muutama ripaus chilijauhetta    

Muussaa kikherneet haarukalla karkeaksi, suutuntumaa saa jäädä. Jääkaapista löytyi tällä kertaa juoksevampaa jogurttia, joten sitä ei tarvinnut notkistaa. Jos käytät kiinteämpää jogurttia, voit vatkata siihen sekaan hivenen vettä. Sekoita kaikki aineet ja ripottele chilijauhetta pinnalle. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua. 


1 kommentti:

  1. Hienoja pureja! Kikherneraita on minulle ihan uusi juttu.

    VastaaPoista