15. lokakuuta 2013

Syksyn hitti - omenahillo uunissaPerijättäremme pyysi minua tekemään hilloa kesäpaikkamme ompuista. Olinkin jo kaivelemassa kattiloita esiin hillon keittämistä varten, mutta pian huomasinkin olevani ihanien ruokablogien kimpussa etsimässä uusia tuulia. Useammassa blogissa on viime aikoina tehty omenahilloa uunissa. Päätinpä minäkin sitten kokeilla tätä leppoisalta kuulostavaa reseptiä, jossa vain sohvalla makoillaan ja omenahillo valmistuu itsestään. Oma versioni mukailee Kokit ja Potit blogista löytyvää ohjetta, muutin ainoastaan hieman sokerin määrää. Lopputulos on niin hyvä, että nyt voi heittää lopulliset hyvästit kattiloille ja hillon vahtimiselle lieden äärellä. 

Omenahillo uunissa

  • 2 kg omenalohkoja
  • ½ sitruunan mehu
  • 700 g hillosokeria
  • 2 kanelitankoa 

Pese ja lohko omenat, poista siemenkodat. Laita omenalohkot uunivuokaan. Purista lohkojen päälle puolikkaan sitruunan mehu. Kaada hillosokeri omppujen päälle ja lisää myös kanelitangot. Sekoita ainekset. 

Laita vuoka 150 asteiseen uuniin 1 ½ tunniksi. Sekoita pari kertaa kypsymisen aikana. Ota kanelitangot pois ja soseuta hillo sauvasekoittimella  muutamassa erässä. Täytä puhtaat, kuumennetut purkit piripintaan mahtavan tuoksuista hilloa ja jäähdytä purkit. Säilytä kylmässä. 

Nauti haluamallasi tavalla. Meillä tätä menee ainakin puurossa, jogurtissa, pannarin päällä ja jäätelön kaverina. Kevääseen asti tämä herkku tuskin säilyy, sillä uskon sen katoavan nopeasti makeannälkäisiin suihin. 

Lasipurkkien sterilointi

Pese lasipurkit huolella. Valuta ja laita kylmään uuniin. Kuumenna uuni 125 asteeseen ja steriloi purkkeja uunissa puolisen tuntia. Keitä purkkien metallikannet kiehuvassa vedessä. Lasipurkit voi myös steriloida keittämällä ne tarpeeksi isossa kattilassa.  Biisisuositus: Tony Joe White - Little Green Apples


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti