5. toukokuuta 2013

Silkkaa syntiä

Kun makeanhimo yllättää, täytyy turvautua syntinurkkaukseen. Tämänkertainen jälkiruoka on muunnelma Jamie Oliverin suklaamoussesta. Aah, syntisen hyvää! Ja siskot hei, muistetaan myös tumman suklaan terveysvaikutukset. Onhan tumman suklaan kohtuullisen nauttimisen sanottu estävän verisuonten tukkeutumista ja näin vähentävän sydäninfarktin vaaraa. Mielialalääkkeenä se ainakin toimii! Joten eikun herkuttelemaan ilman tunnon tuskia. Seuraavasta ohjeesta riittää viidelle herkkusuulle.

Suklaamousse

  • 150 g suklaata (70% kaakaota)
  • merisuolaa
  • 4 kananmunaa
  • 50 g hienosokeria
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta


Laita paloiteltu suklaa ja hitunen merisuolaa pienempään kattilaan. Laita isompaan kattilaan vettä ja kiehauta se. Sulata suklaa vesihöyryssä isomman kattilan yllä. Anna suklaan sulaa hitaasti koko ajan sekoittaen ja varoen, että suklaan joukkoon ei mene vettä.

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Lisää sokeri keltuaisten kanssa samaan kulhoon. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää vaahdon sekaan ruokalusikallinen hyvää kaakaojauhetta. Vatkaa myös valkuaiset ja pienen pieni hyppysellinen merisuolaa jämäkäksi vaahdoksi. Vatkaa vielä kolmannessa kulhossa kerma kevyeksi vaahdoksi.

Lisää kermavaahto keltuaisseokseen ja sekoita. Seuraavaksi lisää jäähtynyt sulatettu suklaa ja sekoita jälleen. Lopuksi lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen kunnes seos on kauniin tasainen, Annostele mousse suurempaan annosmaljaan tai jaa se pienempiin laseihin tai kuppeihin. Jäähdytä jääkaapissa noin tunnin verran. 

Biisisuositus: Pet Shop Boys - It´s A Sin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti