28. huhtikuuta 2013

Kummisedän perunabluesia


Hyviä raakamakkaroita ei vieläkään löydy helposti, ja niiden uhraaminen kastikeaineksiksi hieman arveluttaa. Mutta lopputulos on todella maistamisen arvoinen ja varsinkin miedonmakuisten gnocchien (tuplamonikko?) sävyttäjänä kastike toimii upeasti. Itse tehty gnocchitaikina on helppo tehdä, ja viimeistelyvaihe on nopeampi kuin tuorepastan vääntäminen.


Gnocchi

( eli italialaisia pastan näköisiä mykyjä perunasta ja jauhoista )
  • 500 g jauhoista perunaa
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 50 g raastettua parmesaania
  • ½ tl suolaa

Kuori perunat ja keitä hyvin suolatussa vedessä kypsiksi. Levitä jauhot keoksi työpöydälle, sekoita siihen suola ja ripottele raastettu parmesaani päälle. Soseuta peruna survimella tai perunapuristimella ja kumoa lämpimänä jauhojen päälle. Tee seoksen keskelle kuoppa ja riko siihen kananmuna. Sotke ainekset käsin taikinaksi ja vaivaa sitä kunnes se on kiinteää. Leikkaa taikinasta pala ja pyörittele käsin noin 1½ cm paksuinen tanko. Pätki tanko sentin paloiksi ja painele niihin kuvio haarukan piikeillä tai kuoppa sormella. Siirrä odottamaan hyvin jauhoitetulle alustalle.

Tomaattikastike raakamakkarasta

( Sugo di salcicca )
  • 400 g mausteista raakamakkaraa, chorizoa tai salciccaa
  • 400 g purkki kuorittuja kirsikkatomaatteja
  • 1 valkosipulin kynsi
  • tuoretta basilikaa

Pistä pannu tulille ja poista raakamakkaroista kuori. Murskaa makkarat pannulle haarukalla ja kypsennä niitä hetki. Heitä silputtu valkosipuli perään, freesaa, mutta älä polta. Seuraavaksi lisää tölkkitomaatit ja basilika, pistä kansi päälle ja anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Keitä gnoccheja suolatussa vedessä parin minuutin ajan kunnes ne nousevat pinnalle, poimi sitten ne reikäkauhalla kastikkeen joukkoon. Tarjoa heti. 

Elokuvasuositus: Godfather III

Imelä biisisuositus: Guns N´ Roses - Don`t Cry



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti