4. lokakuuta 2014

Tuoremakkaroita ja paprikoitaMakkara on suosikkiproteiinini ruoanlaitossa. Siitä on ainakin vaikea saada liian kuivaa meikäläisenkään taidoilla. Tuoremakkaroiden valikoima kasvaa ilahduttavaa vauhtia. Kotimaiset valmistajat tuovat uusia yritelmiä marketteihin asti ja hyvää tuontitavaraa näkyy pienempien yrittäjien valikoimissa useammin. 

Tämä ohje on makeiden paprikoiden ja suolaisten makkaroiden ihana liitto Saku Tuomisen ansiokkaasta kirjasta Basta!

Tuoremakkaroita ja paprikoita


 • 2 isoa keltaista paprikaa
 • 2 isoa punaista paprikaa
 • 2 sipulia
 • oliiviöljyä
 • 800 g tuoremakkaraa (meillä chorizoa ja salsicciaa)
 • tuoretta basilikaa

Pese ja halkaise paprikat, poista siemenkodat ja laita uunin grillivastus päälle. Paahda paprikoita kunnes ne alkavat hieman mustua. Ota paprikat pois uunista ja säädä uuni tasalämmölle 180 asteeseen. Laita makkarat kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja paista 20 minuuttia. Viipaloi sipulit ja freesaa niitä paistinpannulla. Paloittele paprikat hieman pienemmiksi ja sekoita ne, sipulit ja makkarat vuoassa. Revi päälle basilikaa ja paista uunissa vielä 10 minuuttia. 

6 kommenttia:

 1. Nam miten värikäs makkarapata. Minäkin kaivoin vasta makkarakoneen kaapista ja tein muutamanlaisia tuoremakkaroita, lihattomasta lokakuusta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihattoman lokakuun yrittäminen olisi meillä itsensä pettämistä, ei onnistuisi kuitenkaan. Ja kumma kun sen makkarakoneen kaivaminen kaapista on nykyään niin vaivalloista.

   Poista
 2. Ihanan värikästä ja saletisti herkkua!

  VastaaPoista
 3. Oih, ihanat syksyn värit uunivuoassa! Mekin juuri siirrettiin makkara/lihamylly sivuun useammin käytettyjen härvelien tieltä. Nyt pitää kyllä ryhdistäytyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi niitä härveleitä on sen verran vähän, että lihamylly sopisi olemaan esillä koko ajan. Muistuttaisi aina aamulla että osta suolta ja silavaa!

   Poista