2. heinäkuuta 2014

Kortteliravintola Meche - vielä tämän viikon auki



Kävimme tutustumassa viime viikolla Helsingin Mechelininkadulla sijaitsevaan Ravintola Mecheen. Käynti sattuikin kreivin aikaan, sillä Meche sulkee ovensa tämän viikon lauantaina. Samaan tilaan tullaan avaamaan remontin jälkeen uusi ravintola elokuun alussa. Ravintola jatkaa samalla omistajapohjalla, mutta täysin uusin kujein. Meche vakuutti meidät tunnelmallaan, ruoallaan ja palvelullaan, joten jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mitä on tulossa muutosten jälkeen. Jos olet harkinnut käyväsi Mechessä tai haluat käydä tutustumassa paikkaan ennen kuin se kuopataan, kannattaa käydä nyt, vielä kun ehdit.   



Lista oli vieläkin suppeampi kuin netistä lähtiessä bongaamamme: neljä pientä, neljä isoa ja neljä jälkiruokaa. Mahtaako lista elää päivän mittaan raaka-ainetilanteen mukaan, vai johtuiko maltillinen valikoima kenties jostain muusta. Joka tapauksessa houkuttelevat vaihtoehdot löytyivät helposti. Alkuun tilasimme mausteista broilerin maksaa ja viikunaa. Maksa oli juuri sopivan mausteista, peittämättä alleen kuitenkaan maksan makua. Annos oli esillepanoltaan ja maultaan hienostunut, juuri sopiva herättelemään halua päästä maistamaan seuraavaa taidonnäytettä.



Mecheen on helppo mennä myös lapsen kanssa. Varsinaista lasten listaa ei ole, mutta soveltamisen jälkeen viisivuotiaamme tilasi talon ranskalaisia ja listalla ollutta siikaa. Hyvin upposi.


Emme olleet ravintolaan mennessämme kovin nälkäisiä, joten tilasimme ainoastaan alkupalat sekä salaatit. Ruokien houkuttelevuus tosin sai vatsan murisemaan ja haluamaan lisää näitä herkkuja. Jälkiruoka oli kuitenkin pakko jättää väliin. Minä söin pääruokana vuohenjuustosalaatin. Rakastan vuohenjuustoa, ja tämä mehukas, mutta samalla rapea annos vei sydämeni. Ja uskon, että se kääntäisi helposti myös vuohenjuusto-epäilijän kelkan.



Pöllön halloumijuustosalaatti vei myös kielen mennessään. Salaattiin oli piilotettu mm. mansikkaa, joka sopi muiden makujen kanssa yhteen täydellisesti. Päätimme mennä rennosti samalla viinillä koko aterian ja ravintoloitsija Niko Peltomaan viinisuositus silmällä pitäen koko aterian kaarta osui totaalisen nappiin. Italialainen Valpolicella Superiore selvisi moniottelijan lailla niin broilerin maksasta kuin juustoistakin.  



Meche tarjoilee taidokasta ruokaa, hillittyä tunnelmaa, ystävällistä palvelua - ja kaikkea tätä vieläpä kohtuuhintaan. Kahden aikuisen ja yhden lapsen kevyehköt ruoat sekä pullo viiniä maksoivat vain noin 110 euroa. Näin kohtuuhintaista tällä laadulla on käsittämätöntä! Täytyy vain toivoa, että uudet ideat antavat ravintolalle uutta nostetta, jota he itse tuntuivat kaipaavan. Minä olen onnellinen, että sain käydä Mechessä edes kerran elämässäni.  

3 kommenttia:

  1. No johan, harmi... :( Kävimme reilu vuosi sitten syömässä Mechessä ihan loistavan annoksen 16 tuntia haudutettua porsaan päätä.

    VastaaPoista
  2. Uih, possun pää olisi ehdottomasti pitänyt päästä testaamaan. Loistojuttu blogissanne tästä kokemuksesta muuten! Toivottavasti uudet tuulet tuovat vastaavia elämyksiä tullessaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitäisi jaksaa ravintolakokemuksista kirjoittaa pitkästä aikaa, niitä on kiva aina muilta lukea :)

      Poista