4. elokuuta 2013

Friteeratut kesäkurpitsankukat

Aikaisemmin kirjoitinkin täällä, että kesäkurpitsaa pukkaa nyt tulemaan niin, että osa kasveista ehtii kasvamaan hevosenkokoiseksi, eikä niitä enää silloin voi käyttää ihmisravinnoksi. Muutamana vuotena olemmekin suosiolla "uhranneet" muutaman kesäkurpitsankukan ja friteeranneet ne. Uhraus on kyllä kannattanut, niin mainio herkku on kyseessä. Seuraavaksi aion kokeilla täyttää kukkia. Siitä tulee jännittävää...


Friteeratut kesäkurpitsankukat (Fiori di Zucca Fritti)

  • neljä kesäkurpitsan kukkaa
  • 1 dl jauhoja
  • 2/3 dl täysmaitoa
  • pieni muna
  • suolaa, pippuria
  • kasvisöljyä friteeraukseen

Sekoita jauhot, maito, muna ja suola löysähköksi taikinaksi. Anna taikinan levätä hetki. Kuumenna öljy kattilassa. Varo ylikuumentamasta öljyä. Mikäli öljystä alkaa muodostua savua, se on liian kuumaa. 

Dippaa kesäkurpitsankukat varovasti frittitaikinaan ja paista ne upporasvassa kauniin kullanruskeiksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti